Atentie virusi pe messenger!!!

Posted: Iulie 24, 2009 in Pe blog
Etichete:, , , , , ,

Pe Yahoo Messenger mai nou se răspândesc nişte mass-uri cu câte mesaj şi un link… până acum mesajele sunt “o cunoşti pe fata din clip?” sau “Ia uite ce face prietena ta” urmate fiecare de câte un link. S-ar putea ca în viitor mesajele să sufere modificări, dar acţiunile lor să fie aceleaşi.
Pentru a putea vizualiza “clipurile” trebuie să instalaţi un codec. Mai precis, Kilfos Codec, adică virusul în sine. Cel mai bine este să nu deschideţi linkul şi întrebaţi ce este cu acel mesaj. Odata rulat acesta incearcă să descarce alte fişiere de pe internet, porneşte de fiecare dată când porneşte PC-ul rulând din locaţia C:\windows\nvcsvc32.exe.
Ce puţeti face?
– Dezinstalaţi Yahoo Messenger – este mai sigur cu un program care să steargă programul şi din regiştri – un asemenea program este Your Uninstaller.
– Apoi din Program Files ştergeţi folderul numit Yahoo!
– Altă soluţie e să încercaţi cu unul dintre antiviruşii ăştia (dintre cei care au ca rezultat recunoaşterea virusului – cu roşu). Eu personal am încercat cu AVIRA care l-a recunoscut. Linkul este disponibil aici
În final instalaţi din nou Yahoo Messenger!
O alta soluţie care am văzut că e utilă este să utilizaţi un alt program pentru a comunica pe Yahoo Messenger! Eu folosesc programul Pidgin şi se pare că pe acesta mass-ul nu se transmite, deci se pare că este mult mai util… Despre program voi detalia într-un articol următor!

Reclame
Comentarii
 1. CORLEONE spune:

  te contrazici singur…
  „Odata rulat acesta incearcă să descarce alte fişiere de pe internet, porneşte de fiecare dată când porneşte PC-ul rulând din locaţia C:\windows\nvcsvc32.exe” asta ai zis tu, dar mess-ul nu are nici o treaba cu aceasta locatie… si nu ti-e infectat mesu-ul ci calculatorul ti-i infectat…
  Incearca tu sa intri pe mess de pe un alt calculator si ai sa vezi ca nu mai ai nici o treaba cu fata din clip 😛
  Doar 7 antivirusi pot sa te scape de aceasta neplacele, din pacate nod32 nu se afla printre ei
  Puteti incerca sa intrati aici si scapati de neplaceri http://www.freedrweb.com

 2. alexxa spune:

  pe mine nu m-a pus sa descarc nimic..pur si simplu mi l-a bagat pe gat si mi l-a timis instantaneu la toti cei din lista..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s