TOP 10 MODIFICARI IN NOUL AN SCOLAR

Posted: Septembrie 15, 2009 in Pe blog
Etichete:, , , , ,

Anul scolar 2009-2010 se pare ca va fi un an plin de schimbari atat pentru elevi, cat si pentru profesori.

1. Invatamant obligatoriu de 11 ani (din grupa pregatitoare pana in clasa a X-a)

2. Cont in valoare de 500 de euro pentru fiecare nou-nascut, banii urmand a fi folositi in scop educational la implinirea varstei de 14 ani, banii pot fi retrasi doar de parinti.

3. Cont in valoare de 500 de euro pentru fiecare nou-nascut, banii urmand a fi folositi in scop educational la implinirea varstei de 14 ani, banii pot fi retrasi doar de parinti.

4. Restructurarea curriculei: doar 60% din ceea ce se va preda la clasa va avea aceeasi forma in toate scolile, 20% fiind lasata la decizia scolii, iar 20% la dispozitia profesorului

5. In clasele I-IV numarul de ore va fi de maxim 20 pe saptamana, iar in clasele V-VIII de maxim 30 de ore/ saptamana.

6. Interzicerea tinutelor indecente, telefoanelor mobile, revistelor pentru adulti sau amenintarilor false cu bomba in scoli, pedeapsa maxima fiind exmatricularea.

7. Tezele cu subiect unic cunt scoase din programa, iar admiterea la liceu 2010 va fi alcatuita din: media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a – 25%, media generala la evaluarea nationala din clasa a VIII-a tot 25%, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII – 50%.

8. Bacalaureat structurat in doua etape: una in timpul celui de-al doilea semestru ce va consta in testarea competentelor de comunicare si a celor digitale si una la finalul clasei a XII-a in care elevii vor sustine examen scris la trei materii

9. Profesorii vor fi testati psihologic in fiecare an, iar cei care nu vor accepta sa faca testul vor fi dati afara din invatamant.
Titularizarea se va putea da la nivel de scoala, iar pentru a ajunge profesor, o persoana trebuie sa efectueze un stagiu de un an scolar intr-o unitate de invatamant, in functia didactica corespunzatoare studiilor sub indrumarea cadrelor didactice mentori/tutori si a inspectorilor scolari.

sursa:clopotel
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s