Stefania – ingerul cu inimioara bolnava

Posted: Septembrie 28, 2009 in Pe blog
Etichete:, , , , , , , ,

Stefania Hustenariu sa nascut pe 9 ianuarie 2007 si in aceeasi zi bucuria parintilor a fost spulberata intr-o clipa, cea in care medicii au pus diagnosticul:

stefaniaVENTRICUL DREPT CU DUBLA CALE DE IESIRE
D-TRANSPOZITIA DE VASE MARI
ATREZIE PULMONARA VALVULARA
HIPLOPAZIE DE ARTERA PULMONARA
DEFECT SEPTAL ATRIAL TIP OSTIUM SECUNDUM
DEFECT SEPTAL VENTRICULAR TIP INELT
CANAL ARTERIAL PERSISITENT.

Mama ei povesteste: „Un an de zile mergeam la control, ii faceau doar analize la sange, raze la plamani si saturatie de oxigen, dupa care ne trimiteau acasa. Nimeni nu ne zicea nimic concret, ce se putea face pentru Stefania. In acest an de zile am invatat sa n-am incredere in sistemul medical din Romania, multi medici sunt minunati dar nu au cu ce. Doar un singur medic a fost cinstit cu noi si a recunoscut ca malformatia fetitei noastre nu poate fi operata la noi in tara. Atunci am inceput sa cautam un spital din strainatate, iar cineva ne-a facut legatura cu un medic din Anglia, care din fericire ne-a acceptat dosarul, cu toate ca era deja foarte tarziu pentru operatia ajutatoare ce urma sa-i fie facuta.

Acea operatie trebuia facuta la doar 2 luni de la nastere, iar fetita facuse deja un anisor. Eram tare bucurosi ca ne acceptase la operatie dar in acelasi timp eram distrusi ca nu aveam suma necesara (9.500 lire sterline) pentru prima operatie. Pentru noi era o suma imensa, dar cu multe sacrificii si cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, am reusit sa stragem acea suma si sa plecam la operatie. Pe data de 21 februarie 2008, Stefania a intrat in operatie, care a durat 4 ore.”

Gianina, mama Stefaniei, este o mama care, pentru prima operatie a micutei Stefania Ioana, a facut imprumuturi la banci pe care o sa le plateasca ani multi de-aici inainte. O mama care spera ca isi va salva puiul.

N-o poate face fara ajutor. Prietenii si cunostintele care au contribuit la prima interventie chirurgicala a micutei nu mai pot ajuta. Bancile nici nu mai vor sa auda de imprumuturi. Gianina apeleaza acum la straini.

Strainii suntem noi. Straini pentru ca n-o cunoastem. Nici pe ea, nici pe Stefania. Dar nu straini de suferinta. Nu straini de incercari. Nu straini de marinimie. Nu straini de bunatate.

Haideti sa incercam macar sa ajutam aceasta mama sa stranga cele 5.000 de lire sterline (3.500 pentru analize si un cateterism si 1.500 pentru drum si cazare in Anglia) de care are nevoie ca sa isi poata vedea copilul alergand si bucurandu-se de viata.

Pentru Stefania Ioana puteti face o donatie cat de mica intr-unul dintre conturile deschise la BRD, sucursala Vaslui pe numele Gianina Hustenariu:
Cont EURO: RO 90 BRDE 380 SV 19015403800
Cont RON: RO 04 BRDE 380 SV 16646443800
Cod SWIFT: BRDEROBU

Gianina Hustenariu poate fi contactata la
telefon: 0748.777.663
mailstefania.hustenariu@gmail.com

Gasiti documentele medicale si fotografii pe site-ul Stefaniei: Intinde o mana de ajutor Stefaniei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s