Profesorii din Iaşi au câştigat în instanţă creşterea salarială de 50%

Posted: Octombrie 7, 2009 in Pe blog
Etichete:, , , , , , , , , , ,

Zece mii de profesori din judeţul Iaşi au câştigat în instanţă dreptul la majorările salariale stabilite de Guvern anul trecut. Autorităţile nu ştiu însă de unde şi când vor face rost de bani pentru a se supune deciziei judecătoreşti.

Dascălii care au câştigat la tribunal procesul cu statul fac parte din Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi.

„Vorbim de o medie, din câte ştim noi, de 600 de lei. Vor beneficia de această sumă toţi membrii afiliaţi la USLIP Iaşi”, a precizat Laviniu Lăcustă, vicepreşedinte USLIP iaşi.  Şefii Inspectoratului Şcolar recunosc decizia instanţei, dar spun că până la anul, cel mai devreme, nici vorbă de bani în plus pentru profesori.

„Pentru anul acesta, eu personal cred că nu sunt bani. Cred că odată câştigat un drept, acesta va fi recunoscut, chiar dacă recunoaşterea lui se va face, ştiu eu, anul viitor, într-un mod eşalonat”, susţine Lilian Romaniuc, inspector ISJ Iaşi.

În luna august, profesorii de la două şcoli din judeţul Galaţi au câştigat în instanţă sporul de vechime la orele suplimentare şi creşterea salarială de 37%, aprobată în 2008.profesoris: realitatea

Anunțuri
Comentarii
  1. Florin spune:

    Si cine ii baga in seama ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s