OFFROAD ARENA / Bucuresti 28-29 Noiembrie ‘09

Posted: Noiembrie 28, 2009 in Auto
Etichete:, , , , , , , ,

OFFROAD
In urma cu ceva vreme competitiile intre vehicule au iesit din orase si au trecut in afara drumurilor amenajate, dand nastere la unul dintre cele mai spectaculoase fenomene ale sporturilor extreme: offroad-ul. Din pacate accesul publicului larg in astfel de locatii greu accesibile este mai greu si deci usor limitat. Ne dorim sa oferim publicului posibilitatea de a se familiariza cu acest sport.

Masini, ATV/Quaduri, Motociclete care trec peste obstacole de multe ori la limita legilor fizicii pe un traseu de cateva sute de metri care testeaza limita atat in ceea ce priveste vehiculul cat si pilotul. Obstacolele traseului vor fii recreeate intocmai dupa obstacolele naturale intalnite in competiile de off-road.

ARENA
Pentru cei mai putin familiarizati cu intrecerile sportive sau mai exact cu istoria acestora, vom face o simpla trimitere la intrecerile sportive din antichitate si locul unde aceste intreceri sportive se desfasurau: ARENA.

SYNCRON
Vor exista trei trasee fiecare gandit pentru o categorie de vehicule, startul dandu-se simultan pentru fiecare categorie masini, atv/quaduri, motociclete. Unicitatea evenimentului fiind asigurata de faptul ca in traseu vehiculele vor pleca cate doua in paralel intr-o intrecere directa. Conceptul intrecerii nu se bazeaza pe timpi si penalitati ci pe o structura piramidala prin care concurentul trebuie sa treaca de toate obstacolele si sa ajunga primul la finish.

TRIAL
De cativa ani si in Romania trialul incepe sa isi faca loc. Insa daca pana acum ii vedeam pe concurentii din campionatul de off-road sau pe cei din enduro sau motocross concurand in probe de trial in debutul sau in finalul unor competitii de off-road extrem, acum ii vom vedea intr-un eveniment dedicat exclusiv trialului. Trialurile din orase sunt adevarate show-uri urbane si ne-am propus sa le oferim publicului posibilitatea de a se relaxa intr-un weekend privind una din cele mai spectaculoase discipline din gama sporturilor extreme. Vehiculele care infrunta cele mai dure obstacole naturale vin sa isi masoare fortele in BUCURESTI intr-un cadru urban de aceasta data.

OFFROAD ARENA SYNCRON TRIAL este dedicat tuturor categoriilor de vehicule si pentru prima data in Romania masini, motociclete si atv-uri vor concura in acelasi timp oferind publicului un show unic. Publicul va putea vedea duelul direct al concurentilor de la auto, moto, atv si quad in acelasi timp,practic intr-o nebunie organizata pentru un spectacol electrizant.
Locatia aleasa pentru acest haos urban controlat este zona din spatele Palatului National al Copiilor, iar show-ul urmeaza sa inceapa pe 28 noiembrie la ora 10.00 dimineata, cand primii concurenti vor intra pe traseu pentru sesiunea de calificari cu numarul 1. Practic, vor exista doua sesiuni de calificare care vor stabili ordinea de start in competitia propriu-zisa, care va debuta duminica, 29 noiembrie, la ora 10.00.
Competitii ale cailor putere care au parasit cu mult timp in urma macadamul si asfaltul, si care au facut „pasul” urmator pe terenuri accidentate, departe de agitatia si civilizatia orasului parasesc drumurile de munte de-acum batatorite si revin in forfota orasului pentru noi provocari.

Diverse tipuri de astfel de vehicule: Moto, ATV, Quad , Auto 4×4 vor face deliciul publicului cu incercarile lor de a parcurge trasee ce ii vor intampina cu obstacole create de specialisti ai domeniului din materiale ce vor indeplini intocmai obstacolele naturale intalnite in paduri, dealuri si vai.

Competitia se desfasoara pe o perioada de 2 zile, prima zi fiind dedicata calificarilor pentru ordinea de start, iar a II-a zi cei calificati vor lua startul la ora 10:00.
In cadrul “OFFROAD ARENA SYNCRON TRIAL” fiecare categorie va dispune de propriul sau traseu cu propriile sale obstacole, particularitatea evenimentului fiind asigurata de faptul ca acestea se vor desfasura simultan.

Intr-o competitie de tip “battle” fiecare categorie va pregati la start cate 2 “gladiatori” care se vor intrece pentru titlul suprem. In concurs vor participa 96 de echipaje,cate 32 pentru fiecare categorie. Intr-un desant de forte motocicletele, atv-urile si masinile vor invada dar si asurzi un spatiu pe cat de neconvetional pe atat de bine organizat pentru o competitie de gen, care cu siguranta va ramane un reper pentru off-road-ul urban.

JULIEN DUPONT star mondial in lumea freestyle si a trialului moto este invitat special la “OFFROAD ARENA SYNCRON TRIAL” si are ca principal scop promovarea trialului prin oferirea catre publicul bucurestean a unui show extraordinar in care actorii sunt piloti de off-road extrem , enduro, motocross. Iar la aceasta prima editie pentru ca show-ul sa fie complet invitatul este JULIEN DUPONT.

Cunoscut in intreaga lume pentru cascadoriile urbane pe care le face cu motocicleta in cadrul proiectului Ride the World, Julien este pregatit sa demonstreze ca se poate merge pe motocicleta peste orice obstacole.

Via offroadarena

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s